You are currently viewing Kako konzumirati ulje crnog kima?

Kako konzumirati ulje crnog kima?

Pokušajmo ga objasniti ukratko iako je to nemoguće. U glavnim crtama, ovo magično ulje crnog kima: jača imunitet, tjera parazite, ima antibakterijsko i antigljivično djelovanje, čuva zdravlje srca i krvnih žila, sprečava urinarne infekcije, pomaže kod alergija i astme, regulira visoki tlak, regulira razinu šećera, smanjuje razinu štetnog kolesterola, pomaže kod problematične kože, psorijaze, otapa žučne kamence…

Shvatili ste? Ulje crnog kima uistinu je čudo. Ovdje se nalazi detaljan vodič uz popis svih bolesti i stanja za koje ima djelotvoran učinak.

Gledajući taj pozamašan popis bolesti na koje možemo djelovati uljem crnog kima, ne možemo se ne zapitati – zar zaista jedna biljka može uspješno liječiti sve to? Kako je moguće da djeluje jednako na crijevne gljivice, bolove u zglobovima i karcinom?

Odgovor leži u fenomenalnom sastavu sjemenki u smislu mnogih kemijskih tvari koje sadrži. Isto tako treba imati na umu da djelovanje crnog kima je prvenstveno u vraćanju ravnoteže u svim sustavima, a ne na samom lijeku. I zato, redovno korištenje ulja crnog kima ne samo u akutnim i kroničnim stanjima, već kao svakodnevnu preventivu je najviše što možete učiniti za svoje zdravlje i dugotrajnu vitalnost.

Ako bismo među najmoćnijim lijekovima svijeta morali izabrati jedan, najdjelotvorniji, taj status bi bez sumnje pripao ulju crnog kima. Crni kim spada među najljekovitije biljke svijeta. Za njega je poslanik Muhamed rekao da “liječi sve osim smrti”, a kroz stoljeća su ga koristili mnogi poznati liječnici. Spominje se u Bibliji i Hadithu, sjeme ove biljke nađeno je i u grobnici faraona Tutankamona.

U Tvornici Zdrave Hrane ovo je čudesno ulje dostupno u obliku ulja, ali i u obliku kapsula. Preporučena dnevna doza je čajna žličica ulja tri puta u danu, a može se koristiti i lokalno – za njegu kože ili vlasišta pa je onda najbolje ujutro i navečer umasirati/namazati na problematično područje.

Često se preporuča miješanje ulja crnog kima i meda. Med pojačava ljekovito djelovanje crnog kima i bolju apsorpciju pa i u takvoj kombinaciji možete popiti ulje.

Kako ne biste samo pili ulje, evo nekoliko dvije ideje kako još ulje crnog kima možete konzumirati:

  1. Jednu čajnu žličicu ulja crnog kima pomiješajte u jogurt (1/2 šalice i jedna šalica, ovisi o vašim ukusima)
  2. Ulje crnog kima kao „umak“ za salatu. Salatu umjesto onog ulja koje inače koristite, začinite uljem crnog kima. Ako radite salatu za čitavu obitelj, dozirajte otprilike 2 čajne žličice ulja po osobi.

Nakon 2-3 mjeseca konzumiranja ulja, ljudi osjete ljekovito djelovanje i ulja i pozitivne promjene u organizmu. Nakon 6 mjeseci možete napraviti pauzu u od konzumiranja ulja u trajanju od mjesec dana.