You are currently viewing Evo zašto biste trebali uvrstiti jabuku, datulje i ulje crnog kima u svoju ishranu

Evo zašto biste trebali uvrstiti jabuku, datulje i ulje crnog kima u svoju ishranu

  • Post author:
  • Post category:Zdravlje

Narodna mudrost kaže da jedna jabuka dnevno čuva doktora daleko od nas. Međutim, postoji još nekoliko namirnica koje su vrijedne uključiti u svoju prehranu, a koje mogu donijeti značajne zdravstvene prednosti. U ovom članku ćemo istražiti prednosti jabuke, datulje i ulja crnog kima.

Jabuka je jedna od najčešćih i najpopularnijih voćki na svijetu. Ova ukusna voćka bogata je vlaknima, vitaminima i mineralima, što je čini idealnom za održavanje općeg zdravlja. Jedna od glavnih prednosti konzumiranja jabuka je poboljšanje probave. Jabuke sadrže pektin, vlakno koje pomaže u regulaciji probavnog sustava. Također, konzumiranje jabuka može smanjiti rizik od srčanih bolesti, poboljšati zdravlje kože i smanjiti rizik od raka debelog crijeva.

Datulje su bogate vlaknima, vitaminima i mineralima, a također su prirodni izvor šećera. One su savršen izbor za one koji žele ublažiti želju za slatkim bez da unose previše dodatnog šećera u svoju prehranu. Datulje također sadrže antioksidanse koji mogu pomoći u zaštiti od štetnih slobodnih radikala, smanjiti rizik od srčanih bolesti i poboljšati zdravlje kostiju.

Datule /Hurme

Ulje crnog kima dobiva se iz sjemenki biljke Nigella sativa, koja se uzgaja u cijelom svijetu. Ovo ulje je poznato po svojim protuupalnim i antibakterijskim svojstvima, što ga čini idealnim za liječenje raznih zdravstvenih problema. Ulje crnog kima može pomoći u ublažavanju simptoma astme, alergija i artritisa. Također, pokazalo se da ima blagotvoran učinak na kožu, pomažući u liječenju akni i drugih kožnih problema.

Ulje cnog kima/čurekota možete naručiti ovdje.

Kombinacija jabuke, datulje i ulja crnog kima može donijeti mnoge zdravstvene prednosti. Ova kombinacija je idealna za poboljšanje probave, jačanje imunološkog sustava i smanjenje upala u tijelu.